Δομή Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας – ΤΕΙ Θεσσαλονίκης

Alexandreio TEI Thessalonikis - Oikonomologos.gr - logoΗ Δομή Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας (ΔΑΣΤΑ) του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης συντονίζει το σχεδιασμό και προγραμματισμό του Γραφείου Διασύνδεσης, του Γραφείου Πρακτικής Άσκησης και της Μονάδας Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας, υιοθετώντας μια πολιτική λήψης κοινών αποφάσεων και ενεργειών.

Στόχοι της Δομής είναι η αξιοποίηση οικονομιών κλίμακας, η βελτιστοποίηση του συντονισμού και της διαχείρισης καθώς και η διεύρυνση και ενίσχυση της δικτύωσης με άλλα ιδρύματα, την αγορά εργασίας και τους πιστοποιημένους φορείς προώθησης της απασχόλησης.

Πιο συγκεκριμένα για τους φοιτητές και τους αποφοίτους του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης η ΔΑΣΤΑ:

  • συνδέει τις δομές του Γραφείου Διασύνδεσης, του Γραφείου Πρακτικής Άσκησης και της Μονάδας Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας δημιουργώντας ένα one-stop-shop όσον αφορά επαγγελματικές αναζητήσεις και προοπτικές.
  • εξοικονομεί χρόνο και πόρους για την πρόσβαση αυτών στην πληροφορία.
  • φέρνει ανθρώπους της αγοράς μέσα στον χώρο των φοιτητών (ημέρες καριέρας).
  • βοηθάει στην δημιουργία εταιρειών μέσα από καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες που με τη σειρά τους θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας.
  • διασυνδέει τους απόφοιτους με τρόπο δομημένο και συνεχή, ενημερώνοντας τους και μετά την αποχώρησή τους από τον φυσικό χώρο του ιδρύματος για θέσεις εργασίας..
Website