Γραφείο Διασύνδεσης – ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας

TEI Dytikis Elladas - Oikonomologos.gr - logoΤο Γραφείο Διασύνδεσης του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας εντάσσεται στις συστηματικές προσπάθειες του ΤΕΙ να συνδεθεί με το κοινωνικό και παραγωγικό περιβάλλον και να προσφέρει στους φοιτητές και αποφοίτους του τη δυνατότητα της πληροφόρησης και του σχεδιασμού της επαγγελματικής τους σταδιοδρομίας καθώς και τις προοπτικές για περαιτέρω επιμόρφωση και εξειδίκευση.

Κύρια αποστολή του Γραφείου Διασύνδεσης του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας αποτελεί η διευκόλυνση των σπουδαστών και αποφοίτων στη μετάβαση από την τριτοβάθμια εκπαίδευση στην κοινωνία και ειδικότερα στην αγορά εργασίας. Επίσης, η υποστήριξή τους στην εύρεση μεταπτυχιακών σπουδών, υποτροφιών, κατατακτήριων εξετάσεων σε ΑΕΙ, προγραμμάτων κατάρτισης, επιχειρήσεων για την υλοποίηση της πρακτικής τους άσκησης κ.α.

Επιπλέον αποστολή του γραφείου διασύνδεσης αποτελεί και η παροχή πληροφόρησης στην ακαδημαϊκή κοινότητα σχετικά με την επικρατούσα κατάσταση και τις τάσεις της αγοράς εργασίας, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη διαμόρφωση των προγραμμάτων σπουδών, ύλης μαθημάτων κ.α.

Σκοπός του γραφείου διασύνδεσης είναι να δημιουργήσει τις δομές και τις δυνατότητες μόνιμης και πολύπλευρης συνεργασίας της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης με την παραγωγή.

Στα πλαίσια αυτού του σκοπού προωθεί και στηρίζει δραστηριότητες που ενισχύουν την αμφίδρομη επικοινωνία και συνεργασία, τη σύνδεση της θεωρίας με την πράξη, την προβολή των δυνατοτήτων του ιδρύματος για παροχή υπηρεσιών προς τρίτους, την προώθηση φοιτητών και πτυχιούχων στην αγορά εργασίας, την από κοινού οργάνωση εκδηλώσεων αμοιβαίου ενδιαφέροντος και άλλα.

Το Γραφείο Διασύνδεσης παρέχει τις παρακάτω υπηρεσίες σε πτυχιούχους και φοιτητές του ΤΕΙ:

  • Πληροφορίες για προσφορά θέσεων εργασίας και πρακτικής άσκησης.
  • Ενημέρωση για τις τάσεις και εξελίξεις στην αγορά εργασίας.
  • Ενημέρωση για τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων.
  • Συμβουλευτική και προετοιμασία των σπουδαστών για το σχεδιασμό της καριέρας τους (συνέχιση των σπουδών, σύνταξη βιογραφικού σημειώματος, τεχνική συνέντευξης, νεανική επιχειρηματικότητα, προγράμματα ένταξης στην αγορά εργασίας).
  • Πληροφορίες για ακαδημαϊκές δυνατότητες εξέλιξης, προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα σε Ιδρύματα του εξωτερικού και στη χώρα μας, καθώς και υποτροφίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
  • Ενημέρωση για δραστηριότητες της ακαδημαϊκής κοινότητας, όπως σεμινάρια εξειδίκευσης, συνέδρια, ημερίδες, ημέρες καριέρας κτλ.

 

Website