Γραφείο Διασύνδεσης – ΤΕΙ Θεσσαλονίκης

Alexandreio TEI Thessalonikis - Oikonomologos.gr - logoΤο Γραφείο Διασύνδεσης του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης δημιουργήθηκε για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των αποφοίτων και τελειοφοίτων όλων των τμημάτων του Ιδρύματος.

Ουσιαστικά αποτελεί ένα συνδετικό κρίκο μεταξύ του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης και του χώρου της αγοράς εργασίας.

Ως κύριο στόχο έχει την ενημέρωση των ενδιαφερομένων για θέματα σπουδών και ευκαιρίες απασχόλησης. Άμεσο στόχο λειτουργίας του γραφείου αποτελεί η επαγγελματική αποκατάσταση των αποφοίτων, γι’ αυτό το Γραφείο Διασύνδεσης του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης προβλέπεται να καλύψει και ανάγκες απόφοιτων από άλλα ΤΕΙ της χώρας όταν ο τόπος διαμονής τους βρίσκεται στην περιοχή κάλυψης του.

Βασικός άξονας των δραστηριοτήτων του Γραφείου Διασύνδεσης αποτελεί η παροχή υπηρεσιών συμβουλευτικής για το σχεδιασμό σταδιοδρομίας καθώς και η ενημέρωση και καθοδήγηση για τη δημιουργία μια νέας επιχείρησης.

Το γραφείο διασύνδεσης έχει μία σειρά από δράσεις οι οποίες περιστρέφονται γύρω από τη σύνδεση της εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας. Ειδικότερα το Γραφείο Διασύνδεσης του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης:

  • Αποτελεί το συνδετικό κρίκο των μελών της κοινότητας του ιδρύματος με την παραγωγή και την αγορά εργασίας.
  • Συλλέγει, φιλτράρει και μεταφέρει πληροφορίες για κάθε είδους θέμα που αφορά στην επαγγελματική σταδιοδρομία φοιτητών και πτυχιούχων του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης.
  • Ενημερώνει, πληροφορεί και συμβουλεύει φοιτητές και πτυχιούχους για την αγορά εργασίας και την επαγγελματική τους πορεία.
  • Μέσω της συνεργασίας του με πολυάριθμες επιχειρήσεις παρέχει δυνατότητα και προσβάσεις στους πτυχιούχους για την κατάληψη προσφερόμενων θέσεων εργασίας.
  • Παρακολουθεί τις διαμορφούμενες τάσεις και ανάγκες που σχετίζονται με την αγορά εργασίας.
  • Υποβοηθά τα έργα της Πρακτικής Άσκησης των τμημάτων του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης.

Οι στόχοι του Γραφείου ανταποκρίνονται στη σκοπιμότητα του και τα αναμενόμενα αποτελέσματα μέσα από τη σύζευξη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας είναι η διπλής κατεύθυνσης ενημέρωση και η δημιουργία μιας νέας αντίληψης επικοινωνίας και συνεργασίας.

Έτσι άμεσα ωφελούμενοι είναι οι κύριες κατηγορίες χρηστών του γραφείου, δηλαδή:

  • Φοιτητές και απόφοιτοι του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης που ενδιαφέρονται για την επαγγελματική τους κατάρτιση με στόχο την κατάληψη θέσεων εργασίας αντάξιων των προσόντων και της ειδικότητάς τους.
  • Τελειόφοιτοι για εύρεση θέσεων πρακτικής άσκησης.
  • Ιδιωτικές επιχειρήσεις, επαγγελματίες, οργανισμοί, δημόσιες υπηρεσίες, συλλογικοί φορείς κ.λ.π. για την ικανοποίηση των αναγκών τους σε εξειδικευμένο προσωπικό ανώτατης τεχνολογικής εκπαίδευσης.

 

Website