Βιβλιοθήκη – Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Panepistimio Aigaiou - Oikonomologos.gr - logoΗ Βιβλιοθήκη της Σχολής Επιστημών της Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αιγαίου αποτελεί παράρτημα της Κεντρικής Βιβλιοθήκης του ιδρύματος, η οποία ουσιαστικά είναι μία ενιαία υπηρεσία με κοινή πολιτική τόσο σε θέματα βιβλιοθηκονομίας και επεξεργασίας υλικού όσο και σε θέματα στρατηγικής, σχεδιασμού και ανάπτυξης.

Όλες οι λειτουργίες της Βιβλιοθήκης υποστηρίζονται από αυτοματοποιημένο σύστημα διαχείρισης που λειτουργεί σε περιβάλλον δικτύου, και επομένως υπάρχει δυνατότητα online σύνδεσης με τον ενιαίο κατάλογο της βιβλιοθήκης του πανεπιστημίου Αιγαίου (Μυτιλήνη, Σάμος, Ρόδος, Σύρος).

Οι παραγγελίες του υλικού και η παραλαβή του γίνονται από την κεντρική βιβλιοθήκη, ενώ η βιβλιογραφική επεξεργασία από το παράρτημα το οποίο έχει την ευθύνη διαχείρισης της συλλογής του.

Η συλλογή της βιβλιοθήκης αποτελείται από χιλιάδες τόμους βιβλίων, τίτλους ελληνικών και ξενόγλωσσων επιστημονικών περιοδικών και με δυνατότητα online διάθεσης μεγάλου αριθμού περιοδικών, σχετικών με τα γνωστικά αντικείμενα της σχολής.

Πρόσφατα, έχει προστεθεί στις υπηρεσίες της βιβλιοθήκης η δυνατότητα βιβλιογραφικής αναζήτησης από τη σελίδα της, από όπου μπορεί κανείς να έχει πρόσβαση στα ηλεκτρονικά περιοδικά του πανεπιστημίου Αιγαίου, μέσω συγκεκριμένων συνδρομητικών υπηρεσιών διάθεσης ηλεκτρονικών επιστημονικών περιοδικών.

Επίσης, υπάρχει η δυνατότητα παραγγελίας άρθρων περιοδικών από Βιβλιοθήκες τόσο του εσωτερικού όσο και του εξωτερικού μέσω του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ).

Website