Βιβλιοθήκη – Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Panepistimio Ioanninon - Oikonomologos.gr - logoΗ Κεντρική Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων εξυπηρετεί προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές, τα μέλη του ερευνητικού και διδακτικού προσωπικού του ιδρύματος και κατ’ επέκταση όλα τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας.

Διαθέτει πλούσια συλλογή από τίτλους βιβλίων που καλύπτουν διάφορους θεματικούς τομείς όπως πχ της Οικονομικής Επιστήμης. Στο πληροφοριακό υλικό της βιβλιοθήκης εντάσσονται γενικά και ειδικά λεξικά καθώς και μία εγκυκλοπαίδεια οικονομικών όρων.

Επιπλέον στο χώρο αυτό εντάσσονται εκδόσεις της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων, της Τραπέζης Ελλάδος, της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, της Εθνικής Τράπεζας Ελλάδος, εκδόσεις του Υπουργείου Οικονομικών, Υπουργείου Γεωργίας και οικονομικές εφημερίδες όπως Ναυτεμπορική κ.ο.κ.

Το παραπάνω πληροφοριακό  υλικό διατίθεται μόνο για χρήση μέσα στον χώρο της Βιβλιοθήκης και δεν δανείζεται εκτός αυτής.

H βιβλιοθήκη του πανεπιστημίου Ιωαννίνων αποσκοπεί στα παρακάτω:

  • Aνάπτυξη και διατήρηση συλλογών βιβλίων, επιστημονικών περιοδικών και οπτικοακουστικού υλικού κάθε μορφής για την κάλυψη των εκπαιδευτικών και ερευνητικών αναγκών της ακαδημαϊκής κοινότητας (μέλη Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού, μεταδιδακτορικοί ερευνητές, υποψήφιοι διδάκτορες, προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές) και της τοπικής κοινωνίας.
  • Ανάπτυξη και διατήρηση εξειδικευμένων συλλογών βιβλίων και άλλου πληροφοριακού υλικού για δανεισμό στους φοιτητές.
  • Ανάπτυξη και διατήρηση συλλογών υλικού με αρχειακή ή ιστορική αξία που περιέρχονται στην κατοχή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων από δωρεές ή αγορές.
  • Παροχή υπηρεσιών χρήσης της Βιβλιοθήκης σε μέλη Δ.E.Π., ερευνητές και φοιτητές.
  • Οργάνωση και διάθεση επαρκών αναγνωστηρίων για τους ερευνητές και τους φοιτητές του πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
  • Εξασφάλιση πρόσβασης σε πληροφοριακές πηγές και βιβλιοθήκες της Eλλάδος και του εξωτερικού με τη χρήση πληροφοριακών δικτύων, δικτύων βιβλιοθηκών κτλ.

 

Website