Βιβλιοθήκη – ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας

TEI Dytikis Elladas - Oikonomologos.gr - logoΗ Βιβλιοθήκη του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, με έδρα την Πάτρα, ιδρύθηκε το 1974, ταυτόχρονα με την ίδρυση του πρώην ΤΕΙ Πάτρας και έχει στόχο να συνεισφέρει στη πνευματικό-κοινωνική ανάπτυξη και εξέλιξη των φοιτητών, των εκπαιδευτικών, του διοικητικού προσωπικού αλλά και των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής.

Σκοπός της είναι η κάλυψη των εκπαιδευτικών και ερευνητικών αναγκών προσφέροντας εξειδικευμένες υπηρεσίες μέσω της διάθεσης πληροφοριών με κάθε είδους μορφή.

Η βιβλιοθήκη θεωρείται δυναμική περιφερειακή μονάδα υποστήριξης της λειτουργικότητας των τμημάτων διαθέτοντας δεκάδες χιλιάδες τόμους βιβλίων καθώς και σημαντικό αριθμό τρεχουσών συνδρομών περιοδικού τύπου και βάση δεδομένων ηλεκτρονικών περιοδικών καθώς και οπτικοακουστικό υλικό.

Το υλικό αυτό που καλύπτει θεματικά όλες τις κατηγορίες της γνώσης και κυρίως τα αντικείμενα των σχολών του Ιδρύματος, βρίσκεται στη διάθεση των σπουδαστών και εκπαιδευτικών και αποτελεί εργαλείο υποστήριξης της διδασκαλίας και της έρευνας.

Δίπλα από το υπολογιστικό κέντρο της βιβλιοθήκης υπάρχει το αναγνωστήριο όπου οι χρήστες της μπορούν να μελετήσουν, ενώ υπάρχει και ασύρματο δίκτυο σε περίπτωση που έχουν μαζί τους φορητούς υπολογιστές / tablets / κινητά τηλέφωνα.

 

Website