Διεθνών & Ευρωπαϊκών Σπουδών – Πανεπιστήμιο Πειραιώς (355)

Panepistimio Peiraios - Oikonomologos.gr - logoΤο Τμήμα Διεθνών & Ευρωπαϊκών Σπουδών είναι το νεότερο ακαδημαϊκό Τμήμα του Πανεπιστημίου Πειραιώς και το ακαδημαϊκό προφίλ του είναι εμφανώς διεπιστημονικό. Στηρίζεται δε ισόρροπα στις τρεις βασικές συνιστώσες του: ήτοι στις διεθνείς σχέσεις-διεθνή πολιτική, στη διεθνή οικονομική και στις ευρωπαϊκές σπουδές.

Το Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών πέρα από το διεπιστημονικό χαρακτήρα των μαθημάτων προσφέρει τη δυνατότητα παρακολούθησης μαθημάτων παρεμφερών ακαδημαϊκών Τμημάτων του ίδιου Πανεπιστημίου. Ο φοιτητής έχει τη δυνατότητα στη διάρκεια των σπουδών του να διδαχθεί μαθήματα από όλες αυτές τις επιστημονικές προσεγγίσεις και να αποκτήσει το απαραίτητο επιστημονικό υπόβαθρο που θα του είναι χρήσιμο και αναγκαίο να διαγωνισθεί στην αγορά εργασίας.

Το Τμήμα έχει αναπτύξει επιστημονικές συνεργασίες με ελληνικά και ξένα πανεπιστήμια, με ευρωπαϊκούς και διεθνείς οργανισμούς ενώ παράλληλα συμμετέχει σε διμερή και ευρωπαϊκά προγράμματα. Το Τμήμα διοργανώνει κάθε χρόνο διεθνή συνέδρια, σεμινάρια και θερινά σχολεία, όπου οι φοιτητές έχουν την δυνατότητα να αποκτήσουν εξειδικευμένες γνώσεις σε όλους τους τομείς των Διεθνών Σχέσεων.

Το ακαδημαϊκό πρόγραμμα του Τμήματος προσφέρει, ενδεικτικά, δυνατότητα σπουδών στα ευρωπαϊκά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, τις στρατηγικές σπουδές, τη διεθνή πολιτική, τη διπλωματία, τη διευθέτηση διεθνών διενέξεων και μεσολάβηση, το διεθνές δίκαιο, το διεθνές εμπόριο, τη διεθνή και ευρωπαϊκή νομισματική πολιτική και θεσμούς, τη μελέτη των διεθνών χρηματαγορών, το ευρωπαϊκό δίκαιο, τις ευρωπαϊκές πολιτικές, τα μεγάλα παγκόσμια πολιτικά και οικονομικά προβλήματα, τα εσωτερικά πολιτικά συστήματα και την εξωτερική πολιτική χωρών, τις αναπτυξιακές πτυχές της διεθνούς οικονομίας, τη διεθνή οικονομική, τη διοίκηση διεθνών επιχειρήσεων και οργανισμών, τις νέες τεχνολογίες κτλ.

Επαγγελματική Αποκατάσταση

Οι απόφοιτοι του Τμήματος Διεθνών & Ευρωπαϊκών Σπουδών μετά την αποφοίτηση τους, μπορούν να αναζητούν απασχόληση σε Διεθνείς Οργανισμούς, στην ελληνική διπλωματική υπηρεσία, σε έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ, σε ερευνητικά κέντρα, σε ΜΚΟ, σε διοίκηση διεθνών επιχειρήσεων, σε διαχείριση ευρωπαϊκών ερευνητικών και άλλων αναπτυξιακών προγραμμάτων, σε διεθνή γραφεία συμβούλων, σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε άλλες χώρες, σε επενδυτικούς και χρηματοοικονομικούς οργανισμούς, σε διεθνείς νομικές υπηρεσίες, σε θέσεις αναλυτών της διεθνούς πολιτικής, σε θέσεις πολιτικών αναλύσεων και σφυγμομετρήσεων και σε τομείς διεθνούς μάρκετινγκ.

Website